63

Dit weekend: Challenge Almere-Amsterdam

Dit weekend vindt de Europees Kampioenschap triatlon plaats in Almere. Alle deelnemers aan de Challenge Almere – Amsterdam starten en finishen in het centrum van de stad. Er zijn zowel nationale als internationale deelnemers aanwezig.

Parcours

Op zaterdag start de Long Distance Classic, waarbij de klassieke afstand van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en de afsluitende marathon van 42 km wordt afgelegd. De eerste overgang van het zwemmen naar het fietsen vindt plaats op de Esplanade. Vanaf de Esplanade begin het loopparcours door de moderne architectuur van het stadshart. Daarna loopt het parcours door de natuur rondom het Weerwater. Het loopparcours bestaat uit zes rondes waarna de sporters op de Esplanade finishen.

Livestream

Toeschouwers kunnen in het stadion op de Esplanade de triathlon volgen via grote beeldschermen. Ook thuis kan gekeken worden via een livestream. Via 1almere.nl is de triathlon live te volgen via een liveblog. In het liveblog vind je ook een link naar de livestream.

Start

De Start Challenge Almere Long Distance voor de mannen is om 7.20 uur in de ochtend. Kort daarna starten de vrouwen. Het hele programma is te bekijken op de website van Challenge Almere-Amsterdam.

Dit vind je misschien ook interessant