79

Dagoverzicht 7 september: Sluiting van de gevangenis en start van een nieuw hotel

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Gevangenis gaat toch dicht

De gevangenis van Almere moet naar verwachting toch sluiten. De Tweede Kamer heeft gedebatteerd over de sluiting. Een meerderheid steunt de sluiting van Almere en drie andere inrichtingen.
De minister laat weten dat hij ervoor zal zorgen dat niemand van het gevangenispersoneel zijn baan verliest door de sluiting.

De gevangenissen moeten sluiten vanwege leegstand. Tussen 2012 en 2016 nam het aantal gevangenen met 24 procent af. De totale bezetting liep terug van 14.430 naar 10.902. In 2017 waren van de 13.500 bedden ongeveer 8400 bezet. Ook in Almere kampt de gevangenis met leegstand.

Weer een nieuw hotel

Almere krijgt er een nieuw hotel bij. De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met Zabu Vastgoed BV. Het bedrijf is eigenaar van het pand aan de Televisieweg 2. Het pand staat nu nog leeg, maar moet in de komende jaren gevuld worden met toeristen. In totaal krijgt het hotel 55 kamers, een ontbijtrestaurant en drie vergaderkamers.

Het gebouw aan de Televisieweg 2 is ooit ontworpen als bedrijfsverzamelgebouw voor digitale bedrijven. Een succes is het nooit geworden.

1Minuut

In aflevering drie van 1Almere 1Minuut is meer nieuws van de dag te bekijken. Kijk op de pagina met uitzendingen voor het laatste nieuws.

(Advertentie)

Dit vind je misschien ook interessant