58

Ketenaanpak tegen mensenhandel van start

Vanochtend hebben diverse partijen een intentieverklaring ondertekend. Met de verklaring hopen de partijen mensenhandel in de stad en provincie aan te pakken. Onder andere GGD Flevoland, Zorggroep Almere en de gemeente hebben de intentieverklaring ondertekend.

Fototentoonstelling

Naast de intentieverklaring werd de CoMensha fototentoonstelling ‘Open je Ogen’ officieel geopend op de Grote Markt in het centrum van Almere Stad. Om bewoners en bezoekers te wijzen op de fototentoonstelling en de mensenhandel in Almere en Flevoland werden oranje rozen met een boodschap uitgedeeld.

”Veiligheid en privacy hebben voorop gestaan bij het maken van de portretten. Daarom zijn de foto’s dusdanig weergegeven dat ze niet direct herleidbaar zijn tot personen. Zo is in overleg ook gekozen voor de doeken om de hoofden, waarbij de ogen vrij zijn: open je ogen. Alle geportretteerden hebben vol overtuiging ingestemd met het openbaar maken van de foto’s. Om zo aandacht te vragen voor het probleem van mensenhandel”, aldus CoMensha. De organisatie zet zich al jaren in voor het aanpakken van mensenhandel.

De portretten zijn gemaakt in opdracht van CoMensha door stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans.

Dit vind je misschien ook interessant