56

Politiezaken: Twee overvallen in Opsporing Verzocht en nieuwe overval Haven

Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft gisteren aandacht besteed aan twee overvallen op supermarkten in de stad.

Oproep

De politie deed een oproep in het televisieprogramma: ”Op zondag 17 december 2017 kwamen vier gewapende overvallers de Jumbo binnen op het Geinplein in Almere. Na de overval gingen ze er met een geldbedrag vandoor. Twee dagen later op dinsdag 19 december 2017 was het weer raak. Nu werd de Albert Heijn op het Meerveldplein overvallen. Ook daar werd het personeel bedreigd. Omdat de personeelsleden vluchtten gingen de daders er hier zonder buit vandoor. Mogelijk is er een verband tussen beide overvallen. Ondanks uitgebreid rechercheonderzoek hebben we nog niet de identiteit van alle verdachten. Help de recherche de daders te vinden”.

Uitzending

De uitzending is terug te bekijken via NPO Start en via de website van Opsporing Verzocht.

Nieuwe overval

Dinsdagmiddag werd er opnieuw een winkel overvallen. Het gaat om De Primera aan de Marktgracht in Almere Haven. De politie meldt dat er rond half twee in de middag twee overvallers de winkel binnenkwamen. Het personeel werd bedreigd met een mes. Het is onduidelijk wat de overvallers hebben buitgemaakt. De politie is op zoek naar de daders. Zij vluchtte op een donkere scooter in de richting van de Middenhof. De politie deed een oproep via Burgernet.

Dit vind je misschien ook interessant