55

Ludieke actie moet parkeeroverlast Stripheldenbuurt tegengaan

Bewoners in de Stripheldenbuurt ergeren zich al tijden aan de parkeeroverlast in de straat. Ouders van kinderen parkeren op de stoep in de straat bij basisschool Het Drieluik. De bewoners hebben nu met blauwe vuilnisbakken de stoep afgezet.

Niet de bedoeling

“Vlak na de schoolvakanties en op regenachtige dagen worden kinderen met de auto naar school gebracht. De stoep wordt dan vaak gebruikt als parkeerplaats en dat is niet de bedoeling”, zegt buurtbewoonster Nathalie Pöttger-Maatje tegen de regionale omroep.

Het doel is om door middel van de actie de wijk veiliger te maken. Volgens de actievoerders is dit niet voldoende. Tot blijdschap van de buurtbewoners heeft de gemeente wel verbeteringen aangebracht. Er zijn onder andere verkeersborden geplaatst en er is een gele streep aangebracht.

Foto

Basisschool Het Drieluik / Google Maps

Dit vind je misschien ook interessant