56

Ketenaanpak tegen mensenhandel van start

Op woensdag 5 september is het officiële startmoment van de ketenaanpak tegen mensenhandel in Almere en Flevoland. Betrokken organisaties tekenen dan een intentieverklaring. De verklaring wordt getekend als blijk van de samenwerking en effectieve bestrijding tegen mensenhandel en de opvang en zorg voor slachtoffers van uitbuiting.

Tentoonstelling van foto’s

Onderdeel van het programma is de officiële opening van een fototentoonstelling. De Gemeente Almere en CoMensha vragen hiermee aandacht voor de mensenhandel in Almere en Flevoland. De tentoonstelling symboliseert het feit dat mensenhandel in Almere en Flevoland vaker voorkomt dan zichtbaar is. De tentoonstelling is van 4 tot en met 27 september te zien op de Grote Markt.

Onduidelijk

Het is onduidelijk hoe groot het probleem van mensenhandel is in Almere en Flevoland. Dat blijkt uit de resultaten van een quikscan. Harde cijfers ontbreken. Wel zijn er signalen van mensenhandel.

”Nu is er nog geen gestructureerde en sluitende ketenaanpak van mensenhandel. Met het tekenen van de ‘intentieverklaring ketenaanpak mensenhandel’ wordt hierin de eerste stap gezet”, zo laat de gemeente Almere weten.

Foto

CoMensha

Dit vind je misschien ook interessant