54

Annemarie Jorritsma benoemd tot Commissaris-Generaal Floriade

Oud-burgemeester Annemarie Jorritsma is benoemd tot commissaris-generaal van de Floriade. Dat heeft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) besloten. Jorritsma zal als commissaris-generaal de nationale overheid vertegenwoordigen.

Weerwind

”Ik feliciteer Annemarie Jorritsma van harte met deze benoeming. Met haar jarenlange politieke ervaring is zij wat ons betreft de juiste persoon voor deze functie. Het college is content met het kunnen voordragen van een Almeerse kandidaat, die nu ook benoemd is door de minister”, aldus de huidige burgemeester van Almere, Franc Weerwind.

Niet alleen Weerwind reageerde op de benoeming. Ook wethouder Loes Ypma gaf een reactie: ”Naast haar uitgebreide inter- en nationale netwerk kent Annemarie Almere uitermate goed. Met deze benoeming kunnen we een versnelling aanbrengen in de promotie en acquisitie voor de Floriade Almere 2022. Tijdens ons eerste gesprek raakten we eigenlijk allebei steeds meer enthousiast over de Floriade, haar rol en de kansen voor Almere en dat is erg prettig om te merken”.

Jorritsma

Voormalig minister en vicepremier Annemarie Jorritsma-Lebbink was van 2003 tot 2015 burgemeester van Almere. Sinds 2015 is zij voorzitter van de fractie van de VVD in de Eerste Kamer.

 

Dit vind je misschien ook interessant