Het toerisme in Nederland groeit. In Amsterdam hebben ze daar last van. Steeds vaker is de binnenstad gevuld met toeristen. De Amsterdammers vinden het daarom niet erg als de toeristen ook naar naastgelegen steden trekken. Goed nieuws: de toerist heeft nu ook Almere ontdekt.

Trend

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is er een nieuwe ontwikkeling gaande. Toeristen trekken steeds vaker naar onze stad. Het CBS geeft aan dat er meer toeristen zijn, die meer geld uitgeven. Ook Flevoland, diep onderaan in de lijst van populaire provincies, profiteert mee. Het aantal bezoekers aan de provincie Flevoland, dat uit het buitenland kwam, sprong van 182.000 in 2016 naar 223.000 in 2017. Daarmee draagt ook Flevoland bij aan de groei van toeristische bestedingen in de Nederlandse economie. Die steeg vorig jaar met bijna 7 procent naar ruim 82 miljard euro.

Stadsgids

Zelfs de Almeerse stadsgids Marie-Josée Röselaers zou profiteren van het voorzichtig aantrekkende toerisme in Almere. ”Röselaers ziet een groeiende belangstelling voor de architectuur in haar stad”, zo vertelt zij aan een journalist van het NRC. Met toeristen maakt de stadsgids vaak een rondgang. Daarbij bezoekt ze vele bijzondere architectonische gebouwen in Almere. ”Almere is een new town een stad die volledig is gepland en op een plek staat waar vijftig jaar geleden alleen nog maar water was. Dat boeit toeristen”, aldus Röselaers.

NRC

Niet alleen Röselaers ziet de positieve ontwikkeling. Ook andere toeristische organisaties in de stad merken een vooruitgang. Hoe dat zit? Het NRC schreef er een artikel over.

Bekijk het hele artikel op de website van het NRC.

Comments are closed.