57

Schone auto’s, lagere parkeerkosten

De Almeerse fractie van de Partij voor de Dieren wil dat schone auto’s minder hoeven te betalen voor het parkeren in de stad. Dat meldt de regionale omroep. Volgens de fractie is het één van de manieren om de luchtkwaliteit in Almere te verbeteren. De PvdA legt het idee neer bij het college van burgemeester en wethouders.

Luchtkwaliteit

Volgens Milieudefensie is de luchtkwaliteit in Almere onder de maat. Die uitspraak doet Milieudefensie na onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Er werd onderzocht hoeveel fijnstof en stikstofdioxide in Nederland in de lucht hangt. Milieudefensie zegt dat de problemen niet zo groot zijn als in Amsterdam of Rotterdam. Toch hangt er meer fijnstof in de lucht dan de door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) gestelde norm.

Wethouder

Wethouder Jan Hoek zei eerder tegen de regionale omroep dat de luchtkwaliteit in Almere beter moet.

Dit vind je misschien ook interessant