De Omgevingsdienst heeft de waarschuwing voor blauwalg op drie Almeerse stranden ingetrokken. Dat meldt zwemwater.nl. Zowel op het Lumièrestrand als Strand in Zicht (Noorderplassen) en het Stedenwijkstrand was blauwalg aangetroffen. Inmiddels kan er weer veilig gezwommen worden.

Blauwalg

”Sommige blauwalgen zijn giftig en zorgen in de zomer voor veel overlast. Ze kunnen het zwemplezier sterk verminderen”, aldus Rijkswaterstaat. Op plekken waar een negatief zwemadvies wordt afgegeven is het verstandig niet het water in te gaan. ”Als u in besmet water zwemt, komen de giftige stoffen via uw mond uw lichaam binnen en kunt u ziek worden. Vooral kinderen moeten oppassen, omdat zij kwetsbaarder zijn en onbewust soms slokken water binnenkrijgen. Ook huisdieren kunnen ernstig ziek worden van het drinken van besmet water of door het drooglikken van hun besmeurde vacht”.

 

Comments are closed.