62

Waarom gaat de Poortdreef een half jaar lang dicht?

Een deel van de Poortdreef gaat de komende maanden dicht. Zowel Rijkswaterstaat als de gemeente Almere gaan komende maanden aan het werk. De werkzaamheden starten op 10 september en lopen door tot medio maart 2019. Op 5 september aanstaande organiseren Rijkswaterstaat en de gemeente Almere een informatieavond over de afsluiting van de Poortdreef.

Verbreden

Rijkswaterstaat gaat de Poortdreef verbreden in de onderdoorgang van de A6. Een aannemersbedrijf gaat in opdracht van de gemeente Almere het aansluitende deel van de Poortdreef verbreden tot aan de Olympialaan.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Het verkeer vanuit de richting Amsterdam richting Almere Poort wordt omgeleid via de A6, Hogering, Elementendreef en de Olympialaan.

Verkeer vanuit Almere Poort richting Lelystad wordt omgeleid via de Olympialaan, Elementendreef, Hogering en de A6.

Fietsers worden omgeleid via de onderdoorgang ten westen van de Poortdreef en de Oude Landweg.

Vanaf 1 november worden de omleidingen gewijzigd. Dan rijdt het verkeer vanuit Almere Poort richting Amsterdam via de Olympialaan en de Elementendreef richting afrit 2 (Almere Poort).

Inloopmoment

Op woensdag 5 september aanstaande wordt er een inloopmoment gehouden. Tussen 19.00 en 20.30 uur vertellen Rijkswaterstaat en de gemeente Almere wat er precies gaat gebeuren. Het inloopmoment vindt plaats bij Topsportcentrum Almere aan de Pierre de Coubertinplein 4 in Almere Poort.

Dit vind je misschien ook interessant