54

Studenten presenteren de Smaak van Flevoland

Samen met kookboekauteur en bekende Flevolander Nadia Zerouali serveren deelnemers van de Flevo Campus Summer School ‘de Smaak van Flevoland’. Dat doen zij tijdens Het Grote Flevoland Diner. Het diner vindt op 31 augustus plaats.

De smaak

Aan de hand van excursies, proeverijen en kookworkshops hebben 20 studenten van de Summer School ontdekt wat de smaak van Flevoland is. Tijdens een 4-daags programma reisden de deelnemers door de hele provincie. Zij spraken onder andere met smaakprofessor Peter Klosse en kookten met Cees Cramer van restaurant de Boet in Urk. Het menu is onder andere gebaseerd op de tradities die Flevoland rijk is.

Diner

Het Grote Flevoland Diner is een eerbetoon aan de Flevolandse voedselsector. De provincie werd ooit ontworpen onder het motto: ‘nooit meer honger’.

”Weinig mensen beseffen zich wat de invloed is van de dagelijkse arbeid van boeren, chefs, verwerkers en andere arbeiders op onze boodschappen”, zo vertelt de bekende Flevolander Nadia Zerouali. ”Nederland zou geen voedselcultuur hebben. En Flevoland al helemaal niet. Dat vind ik onzin. Om het tegendeel te bewijzen, brengen we de lekkerste, mooiste en smakelijkste producten vanuit de hele provincie naar Almere om de smaak van Flevoland te vieren tijdens Het Grote Flevoland Diner’, aldus Nadia Zerouali.

Het diner vindt plaats in de Stadsboerderij van Almere. Het evenement is inmiddels volgeboekt.

Dit vind je misschien ook interessant