66

Almere heeft er een nieuwsportal bij: OnsAlmere.nl

Vanaf vandaag heeft Almere er een nieuwsportal bij. Op OnsAlmere.nl kunnen bezoekers zelf nieuws publiceren. Zowel bedrijven als particulieren kunnen meewerken aan de website. Daarnaast is er ook algemeen nieuws uit de stad te lezen. Die artikelen zijn afkomstig van de nieuwsredactie van 1Almere.

Initiatief

OnsAlmere.nl is een initiatief van Walter Schleiffert en het team van het Almeerse bedrijf De Computerdienst. Het initiatief is vergelijkbaar met het ter ziele gegane Almere Dichtbij. Op die website konden Almeerders ook zelf nieuws publiceren.

Media-schraalheid

Diverse politieke partijen in de Almeerse gemeenteraad erkennen dat er een ‘Media-schraalheid‘ heerst in Almere. De gemeente hoopt op meer diepgang in journalistieke berichtgeving. De selectie van een nieuwe lokale omroep moest daar verandering inbrengen. Tot nu toe heeft alleen het college van burgemeester en wethouders een keuze kunnen maken. De gemeenteraad moet nog beslissen.

Intussen zijn er nieuwe initiatieven bijgekomen. Ook telt Almere momenteel nog vier andere grote lokale nieuwswebsites.

Nieuw seizoen

Vanaf volgende week gaat 1Almere van start met nieuwe videoreportages.
Via OnsAlmere.nl kan er binnenkort doorgeklikt worden naar de nieuwe uitzendingen van 1Almere. In de uitzendingen zal er uiteindelijk ook meer aandacht zijn voor diepgaande journalistiek. Daarnaast gaat het ook over de keuze voor een nieuwe lokale omroep. De raad zal naar verwachting op 27 september de keuze van het college bespreken.

Dit vind je misschien ook interessant