In ‘Ondertussen in Almere’ lees je kleine nieuwtjes uit jouw buurt. Bekijk hieronder een selectie van kleine maar toch belangrijke en interessante gebeurtenissen in Almere.

Opname videoclip eindigt in aanhouding

Gistermiddag zijn er op de Grote Markt drie mannen aangehouden. Zij liepen met nepvuurwapens rond en droegen bivakmutsen. Een agent die geen dienst had zou een collega hebben gewaarschuwd toen de mannen hun wapens op mensen richtten. De agenten trokken hun dienstwapen, omdat onduidelijk was of het daadwerkelijk om nepvuurwapens ging.

Volgens de politie gaat het om twee verdachten uit Almere van 16 en 20 jaar oud. Ook zou één van de verdachten uit Haarlem komen. Hij is 23 jaar. De verdachten zouden, vlak voor de aanhouding, een videoclip hebben opgenomen voor een rapnummer.

Gevaarlijke hond

Op Facebook wordt melding gemaakt van een gevaarlijke hond op straat. Iemand meldt dat haar hond is aangevallen. ‘We hebben de dierenarts en de politie erbij gehaald. Waarschijnlijk is de poot van mijn hond gebroken en heeft hij bijtwonden in zijn nek. Het is de zoveelste hond in de buurt. De eigenaar en hond zijn bekend’, zo wordt er geschreven. De hond zou gebeten zijn in de Parkwijk.

Vermist

Tegelijk is er een hond vermist in de Danswijk. ”Heeft iemand de hond gezien?”, vraagt Renate. Zij meldt ook dat vinders niet zelf de hond moeten benaderen, omdat hij zeer angstig is.
De hond heet Aiko, het is een teefje en ze is in Almere niet bekend met de weg.

Gebak in verzorgingshuis

In verzorgingshuis Castrovalva in Tussen de Vaarten zijn de bewoners getrakteerd op gebak. Volgens de wijkagent komt het gebak van een gulle gever. Saskia, bewoner van Tussen de Vaarten, kreeg 12 bakkersbonnen cadeau. ”Zij belde gelijk haar vriendin Debby”, zo vertelt de agent. ”Dat deed zij niet om ze allemaal zelf op te eten. Nee, ze zijn naar Castrovalva gereden in Tussen de Vaarten om daar de bewoners goed te verwennen. Ze werden natuurlijk met open armen ontvangen. Het resultaat is dat ze dit binnenkort weer eens gaan doen; zo veel liefde hebben zij ontvangen”, zegt wijkagent Jeffrey.

Scheuren in Kotterbos

Eerder werd er gemeld dat er forse scheuren zaten in de mountainbike route in het Kotterbos. Inmiddels zijn de scheuren gedicht met zand. Dat meldt MTB Almere op Twitter.


Toptriathlon gaat nieuw jaar in

RTC Flevoland heeft onlangs flink overlegd over het plan en de planning voor Toptriathlon in 2019. ”Het doel van het RTC is om jonge triathlontalenten in en om Flevoland te laten ontwikkelen en op te leiden richting de nationale top, om daarna door te laten stromen naar het NTC”, zo schrijft de organisatie. Het RTC Triathlon Almere is een initiatief van de Triathlonbond en wordt onder andere ondersteund door de provincie Flevoland, de gemeente Almere en Sportbedrijf Almere.

Comments are closed.