Onderzoek: De lucht in Almere is ernstig vervuild

Deel dit artikel

Volgens Milieudefensie is de luchtkwaliteit in Almere onder de maat. Die uitspraak doet Milieudefensie na onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Er werd onderzocht hoeveel fijnstof en stikstofdioxide in Nederland in de lucht hangt.

Meer dan de norm

Milieudefensie zegt dat de problemen niet zo groot zijn als in Amsterdam of Rotterdam. Toch hangt er meer fijnstof in de lucht dan de door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) gestelde norm. Het verkeer zou het grootste aandeel hebben in de productie van fijnstof.

Gezonde lucht

Bijna overal in de stad is de hoeveelheid fijnstof en stikstofdioxide te hoog. Alleen in Almere Poort en De Vaart zou het nog meevallen.

3 Reacties op “Onderzoek: De lucht in Almere is ernstig vervuild”

  1. Jc

    Tja hier mag je ook nog alles doen. 2 takt rijden. Brommer scooters Oldtimer s laten rijden en heerlijk alle bomen weg halen langs de kant van de uitbreiding van snelweg. Dus 1 plus 1 . .

  2. Gurbe

    De luchtkwaliteit wordt er ook niet beter op als meerdere mensen in je directe omgeving 24 uur maal 7 dagen op hout stoken. En dat in een dicht bebouwde woonwijk. En verder geen rekening houden met weer, mist en wind.

  3. Michelle33

    1 tip voor alle Nederlanders die een beter milieu willen: lever alle luxe in…. winkels op zondag dicht, niet iedere 10 minuten een bus maar 20 minuten, geen ‘vandaag besteld, morgen in huis’ kreten, eet gezond, gebruik niet continu elektriciteit maar lees ook eens een boek of speel tafelspelletjes, douche niet te lang en gebruik kleding langer dan vandaag

Reageren is niet meer mogelijk.