62

Komend weekend: Het Almere Haven Festival

Van 31 augustus t/m 2 september 2018 vindt het Almere Haven Festival plaats. Het Almere Haven Festival bestaat uit het proeven van heerlijke gerechten, biertjes en wijnen en genieten van vijf verschillende concerten en klassieke muziek. Ook kun je varen op botters over het Gooimeer, struinen over de kunstmarkt en de brocante- en antiekmarkt en kijken naar verrassende straatoptredens.

Klassiek

Op vrijdagavond er een concert door het Almeers Jeugd Symfonie Orkest. Er is dan onder andere filmmuziek te horen.

Op zaterdagavond is er vanaf 20.00 uur het Yakult Havenkom Concert. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Toonkunstkoor Amsterdam brengen highlights uit beroemde opera’s.

Cultuur

Er zijn ook veel culturele activiteiten. Op de Markt vind je in het weekend het Wijnfestival Almere. Er wordt gezellige Franse muziek op het terras gedraaid. Op de Kerkgracht staan op zaterdag en zondag tientallen kramen waar kunstenaars hun kunst tonen.

Bottervaren

Traditioneel wordt het Almere Haven Festival op vrijdag geopend met de spectaculaire Botterrace, georganiseerd door de Stichting tot behoud van de Almeerse botter AM1.

Het startsein van het festival wordt gegeven door middel van een botterrace. Maar liefst 25 botters uit havens als Urk, Enkhuizen, Bunschoten Spakenburg, Kampen, Elburg, Vollenhove en Harderwijk doen mee.

Programma

Bekijk nu het programma op de website van het festival.

Dit vind je misschien ook interessant