In de Almeerse Parkwijk worden aan de lopende band fietsen gestolen. Het aantal aangiftes van fietsenfietsendiefstallen is in die wijk flink toegenomen. Uit cijfers van de politie blijkt dat er in 2017 zo’n 30 keer aangifte werd gedaan van fietsendiefstal. Dit jaar zijn dat er al bijna 50. Zo meldt de regionale omroep.

Lokfietsen

De gemeente Goirle heeft iets bedacht om de fietsendieven aan te pakken. Daar heeft de politie lokfietsen ingezet. Met succes. Binnen één uur was de lokfiets, op slot geparkeerd tussen andere fietsen, verdwenen. Een uur later kon de dader worden opgepakt.

En ook eerder bleek uit een artikel van RTL Nieuws dat het inzetten van lokfietsen vaker succes heeft.

Stelling

Kan Almere hiervan leren? Moeten er ook in onze stad lokfietsen worden ingezet?

[poll id=”24″]

Comments are closed.