De Omgevingsdienst van Flevoland heeft twee waarschuwingen afgegeven voor zwemmers. Eén geldt voor het strandje bij de Filmwijk, ook wel het Lumièrestrand. De tweede waarschuwing geldt voor Strand in Zicht in de buurt van de Noorderplassen. Er is in beide gevallen kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.

Waarschuwingen

Op zwemwater.nl en via Twitter worden de waarschuwingen weergegeven.


Blauwalg

”Sommige blauwalgen zijn giftig en zorgen in de zomer voor veel overlast. Ze kunnen het zwemplezier sterk verminderen”, aldus Rijkswaterstaat. Op plekken waar een negatief zwemadvies wordt afgegeven is het verstandig niet het water in te gaan. ”Als u in besmet water zwemt, komen de giftige stoffen via uw mond uw lichaam binnen en kunt u ziek worden. Vooral kinderen moeten oppassen, omdat zij kwetsbaarder zijn en onbewust soms slokken water binnenkrijgen. Ook huisdieren kunnen ernstig ziek worden van het drinken van besmet water of door het drooglikken van hun besmeurde vacht”.

Comments are closed.