* Update: De storing is inmiddels verholpen; de treinen rijden woensdag 22 augustus 2018 weer volgens dienstregeling. *

Door een grote storing in de besturingssystemen van het treinverkeer rijden er op dit moment geen treinen van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving. Ook naar Almere is er beperkt treinverkeer mogelijk. De besturingssystemen worden opnieuw opgestart. De NS verwacht vanavond iedereen thuis te kunnen brengen.

Reis uitstellen

Toch laat de NS weten dat reizigers beter de treinreis in de regio Amsterdam uit kunnen stellen of op zoek moeten naar een alternatief. ”Duidelijk is dat de gevolgen hiervan de rest van de dag zullen duren. De reisinformatie wordt zo goed mogelijk bijgewerkt, maar is niet overal actueel. Let goed op de actuele berichten”, zo laat een woordvoerder van de NS weten.

Utrecht en Zwolle

Richting Utrecht en Zwolle rijden er vooralsnog wel treinen. Het is mogelijk dat de verbinding richting het noorden ook last ondervindt van de storing in Amsterdam.

Comments are closed.