58

Waterlandseweg gedeeltelijk dicht vanwege wegwerkzaamheden

De Waterlandseweg (N305) is in het weekend van 18 en 19 augustus gedeeltelijk afgesloten vanwege wegwerkzaamheden aan de A6. Er wordt een nieuw viaduct aangelegd. In het weekend vinden daarom heiwerkzaaheden plaats die ook voor geluidsoverlast kunnen zorgen in de naastgelegen wijken.

Dicht en omleidingen

De weg is dicht van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 6:00 uur.

De oprit van de A6 in de richting van Amsterdam is gewoon open. Dat geldt ook voor de afrit in dezelfde richting.

De oprit in de richting van Lelystad is dicht. Weggebruikers kunnen het beste omrijden en gebruik maken van oprit 6.

Afrit 5 naar Almere-Stad is ook dicht. Wel kan er via die afrit gereden worden in de richting van Zeewolde. Weggebruikers van Almere naar Zeewolde worden geadviseerd om te keren bij afrit 3 Almere Stedenwijk. Weggebruikers van Zeewolde naar Almere krijgen het advies om gebruik te maken van afrit 6 Almere Buiten-West.

Verbreding

De A6 wordt verbreed. Eind 2018 is de verbreding in de richting van Lelystad gereed. In de zomer van 2019 wordt de verbreding in de richting van Amsterdam opgeleverd. ”Voor het zover is moet er nog veel werk worden verricht, en dat brengt onvermijdelijk ook hinder met zich mee”, aldus aannemerscombinatie Parkway6.

Foto’s

Google Maps en Google Streetview (met het oude viaduct die inmiddels gesloopt is).

Dit vind je misschien ook interessant