62

Waarschuwing voor blauwalg bij Leeghwaterplas

De Omgevingsdienst van Flevoland heeft een waarschuwing afgegeven voor zwemmers. In de Leeghwaterplas bij Het Bos der Onverzettelijken zijn blauwalgen aangetroffen. Er is kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Ook bij het Stedenwijkstrand is er opnieuw blauwalg aangetroffen. Eerder werd die waarschuwing ingetrokken.

Waarschuwing

Op zwemwater.nl en via Twitter wordt een waarschuwing gegeven.

Blauwalg

”Sommige blauwalgen zijn giftig en zorgen in de zomer voor veel overlast. Ze kunnen het zwemplezier sterk verminderen”, aldus Rijkswaterstaat. Op plekken waar een negatief zwemadvies wordt afgegeven is het verstandig niet het water in te gaan. ”Als u in besmet water zwemt, komen de giftige stoffen via uw mond uw lichaam binnen en kunt u ziek worden. Vooral kinderen moeten oppassen, omdat zij kwetsbaarder zijn en onbewust soms slokken water binnenkrijgen. Ook huisdieren kunnen ernstig ziek worden van het drinken van besmet water of door het drooglikken van hun besmeurde vacht”.

Dit vind je misschien ook interessant