55

Werkzaamheden A6 leiden tot verwarring bij automobilisten

De werkzaamheden aan de A6 zorgen voor verwarring bij automobilisten. Naast dat de situatie steeds verandert, kloppen sommige borden ook niet. Dit leidt tot gevaarlijke situaties.

Oprit en afrit

Eén van de verwarrende locaties is de oprit van Almere Haven (richting Lelystad) en de afrit bij Almere Stad (afrit 5). Automobilisten worden daar gewaarschuwd door middel van tijdelijke borden. De borden blijken echter niet duidelijk te zijn met als gevolg dat veel weggebruikers de oprit gebruiken als afrit. Weggebruikers die dat doen, voegen daarna opnieuw in om vervolgens de echte afrit te kunnen gebruiken.

Anders voorsorteren

Bij knooppunt Almere (richting Amsterdam) moet er sinds een aantal weken anders worden voorgesorteerd. Ook dit leidt tot verwarrende situaties. In de oude situatie konden weggebruikers rechtdoor blijven rijden als zij naar Amsterdam wilden. Nu moeten zij eerst uitvoegen.

Tijdelijk

Volgens aannemerscombinatie Parkway6 is de situatie tijdelijk. Als de werkzaamheden erop zitten, zal het een stuk overzichtelijker worden. Automobilisten zullen in het begin ook eerst moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Verbreding A6

Parkway6 verbreedt in opdracht van Rijkswaterstaat de A6 in Almere. De A6 wordt verbreed van 2 x 2 rijstroken, naar 4 x 2 rijstroken. Via de 3D-visualisaties op de website van Parkway6 is te bekijken hoe de toekomstige situatie eruit zal gaan zien. Zo kunnen weggebruikers zich ook alvast voorbereiden.

Dit vind je misschien ook interessant