57

Buxusmot vormt ware plaag in Almere

De Buxusmot rukt op. Het nachtvlindertje vormt een ware plaag in de stad. De buxusmot eet bijna alle buxussen op. Het resultaat: een kale dorre plant die achterblijft.

Oost-Azië

De buxusmot komt van nature voor in Oost-Azië. De mot vestigt zich buiten het oorspronkelijke verspreidingsgebied. Het beestje is vermoedelijk met andere planten van Oost-Azië naar Nederland meegekomen. Vooral het zuiden van het land had eerst last van de Buxusmot. Langzaam trekt de mot ook naar het noorden. Ook Lelystad zal te maken krijgen met de plaag.

Bestrijden

Het is moeilijk om het beestje te bestrijden. Een mogelijkheid is om voorzichtig alle rupsen en poppen uit de Buxus te halen. Ook zou er in de tuin gekozen kunnen worden voor andere planten dan de Buxus.

Dit vind je misschien ook interessant