De gemeente Almere is begonnen met opruimwerkzaamheden van bladeren. Ook al is het nog hartje zomer, veel bomen verliezen nu al hun bladeren door de hitte.

Verdroogd

”Door de hitte verdrogen de bomen waardoor ze hun bladeren loslaten. Dit kan overlast veroorzaken, zoals moeilijk zichtbare parkeerplekken of een onbegaanbare straat. Mochten we nog regen krijgen, dan kunnen de bladeren ook gladheid veroorzaken. Dat willen we niet, daarom besteden we meer tijd aan het opruimen van bladeren dan normaal in de zomer”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Toezicht

Op de website van de gemeente staat dat er toezicht gehouden wordt. Zo kan een opruimactiviteit worden ingepland. ”Inwoners kunnen locaties ook melden bij André Rusch (regisseur Schoon) via het algemene telefoonnummer 14 036. Er rijden dan twee veegmachines, die samen met een medewerker met een bladblazer de bladeren opruimen”, zo laat de gemeente weten.

Zelf opruimen

Het is ook mogelijk om zelf de bladeren op te ruimen. Er staan in de gemeente bladkorven op diverse locaties. Op de website van de gemeente is te bekijken waar de bladkorven te vinden zijn.

Comments are closed.