Naast de grote nieuwsberichten zijn er ook heel wat kleine nieuwtjes in jouw buurt. Bekijk hieronder een selectie van kleine maar toch belangrijke en interessante gebeurtenissen in Almere.

Luchtbuks

Een gevaarlijke situatie in Tussen de Vaarten. In die wijk zou er geschoten zijn met een luchtbuks. Dat meldt Maaike op Facebook. Volgens haar zou er geschoten zijn op de Miróstraat. ”Tot nu toe werd er alleen geschoten op vogels en op mij”, zo schrijft zij. ”However, ik weet dat ik op een vogel lijk, maar kijk uit met honden, katten en jezelf mocht je op een dier lijken”, grapt Maaike.

Kat doodgereden

In Almere Poort is er een kat doodgereden. De kat is aangereden op de binnenplaats van de Anubisstraat. ”Nu is het onze kat”, zo schrijft Debby op Facebook. ”De volgende keer is het één van onze kinderen. Er komen zoveel berichten voorbij over te hard rijden. Denk eens om de snelheid in de woonwijk”, aldus Debby.

Wijkagent Filmwijk en Danswijk

Dave van der Klink liet dit weekend weten dat hij er even tussenuit gaat: ”Een laatste bericht, voordat ik de spreekwoordelijke deur, voor een paar weekjes, achter mij dicht gooi”, zo schreef de wijkagent op Facebook. Dave liet gelijk weten hoe het eerste deel van 2018 is verlopen: ”We hebben cijfermatig goed gedraaid. Op het gebied van persoonlijk contact had ik het liever anders gezien. Er zullen bewoners en partners genoeg zijn die mij wat vaker hadden willen zien of spreken. Iets waar ik in de functie van wijkagent ook echt van baal. Er is de afgelopen jaren een hoop veranderd bij de politie. En ja, we hebben een te kort aan collega’s en de werkdruk is hoog. Dit zijn ook de voornaamste redenen voor de staking waar we momenteel in zitten”, aldus de wijkagent van de Filmwijk en Danswijk op Facebook.

Dave van der Klink laat weten dat hij op 5 september weer terug is van vakantie. Tot die tijd blijven zijn collega’s actief in de wijk.

Comments are closed.