59

Onderzoek naar komst Eden Holland in Almere

De gemeente doet onderzoek naar mogelijkheden om een nieuw educatief botanisch park naar Almere te halen. Eden Almere, zoals het park zal heten, komt ten zuiden van de A6 te liggen. Het park komt tussen het kasteel en het Floriade-gebied.

Beleving

In het park komt een kas, omgeven door ‘belevingstuinen’ en een ‘ontdekkingsbos’. De kas vormt het middelpunt van Eden Almere. In de kas worden bezoekers bewust gemaakt van het belang van duurzaam handelen. Bezoekers kunnen onder andere door een regenwoud lopen met als thema biodiversiteit.

Inspiratie

Het doel van Eden Almere is om mensen te inspireren en te betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken. Het park hoopt zo’n 400.000 bezoekers per jaar te mogen inspireren. Daarnaast moet het park 75 arbeidsplaatsen bieden en tweehonderd stageplekken. Ook is het de bedoeling dat er vijftig leerwerkplekken komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onderzoek

Komend jaar wordt er eerst nog onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Het is nog niet zeker of het park er daadwerkelijk komt. Volgens de gemeente biedt de locatie alle mogelijkheden om het concept voor Eden Almere te realiseren. In zomer 2019 wordt er meer duidelijk over de realisatie van het park.

Dit vind je misschien ook interessant