59

Gemeente sluit meer wegen af voor voertuigen

In Almere komen er meer borden met een gesloten verklaring voor voertuigen. Dat meldt de Staatscourant.

Leidingen en kabels

Op veel plaatsen rondom Almere liggen kabels en leidingen onder de grond. Het gaat om de zogenoemde leidingenring voor stadsverwarming, elektriciteit, aardgas of communicatie. Het gebeurt steeds vaker dat grote voertuigen illegaal gebruik maken van deze brede leidingenstrook. Hierdoor kunnen leidingen en kabels beschadigen. Daar wil de gemeente nu wat aan doen.

Verbod

De gemeente wil samen met de politie, bewoners en scholen, verbodsborden plaatsen. De borden moeten ervoor zorgen dat voertuigen geen gebruik kunnen maken van een weg waar de leidingenring onder ligt.

Afsnijden

Chauffeurs kiezen er vaak voor om een route af te snijden. Dit levert tijdswinst op. Met het nieuwe verkeersbesluit hoopt de gemeente dit te voorkomen. Zo beschadigen leidingen en kabels niet.

Foto

Door Janwillemvanaalst – Eigen werk, CC BY-SA 4.0.

Dit vind je misschien ook interessant