Terwijl de kleur roze deze week veel te zien is in onze hoofdstad tijdens de Gay Pride, maakte amateurfotograaf Herman van Boxtel een bijzondere foto van de zeldzame roze sprinkhaan. De fotograaf spotte de sprinkhaan tussen de vlinderstruiken in het Almeerse Polderpark. Dat laat hij aan Omroep Flevoland weten.

Genetische afwijking

Als je heel veel geluk hebt, kun je de roze springhaan vinden. Het gaat eigenlijk om een groene sprinkhaan met een genetische afwijking. Ook bij andere dieren kan deze afwijking voorkomen zoals bij konijnen, kikkers, slangen en in de eierschalen van vogels.

Almere Poort

Het is niet de eerste keer dat de roze sprinkhaan in Almere werd gespot. Twee jaar geleden werd er in Almere Poort eveneens een roze sprinkhaan aangetroffen.
Naast Almere zijn er ook meldingen van roze sprinkhanen uit Oisterwijk, Nijmegen en Kanaleneiland in Utrecht.

Comments are closed.