Er geldt een negatief zwemadvies voor de Noorderplas en een waarschuwing voor Strand in Zicht. Op beide locaties is er blauwalg aangetroffen. Ook voor het Surfstrand in Almere Haven wordt een waarschuwing afgegeven.

Blauwalg

”Sommige blauwalgen zijn giftig en zorgen in de zomer voor veel overlast. Ze kunnen het zwemplezier sterk verminderen”, aldus Rijkswaterstaat. Op plekken waar een negatief zwemadvies wordt afgegeven is het verstandig niet het water in te gaan. ”Als u in besmet water zwemt, komen de giftige stoffen via uw mond uw lichaam binnen en kunt u ziek worden. Vooral kinderen moeten oppassen, omdat zij kwetsbaarder zijn en onbewust soms slokken water binnenkrijgen. Ook huisdieren kunnen ernstig ziek worden van het drinken van besmet water of door het drooglikken van hun besmeurde vacht”.

Opgeheven

Update 26 juli 2018

Inmiddels is de waarschuwing voor blauwalg bij het Surfstrand in Almere Haven opgeheven. Dat meldt de Omgevingsdienst.

Comments are closed.