Anahit (12) en Arsen (8) wonen al 9 jaar in Nederland. Arsen is hier zelfs geboren.Toch dreigen de kinderen, samen met hun ouders, vandaag uitgezet te worden uit Nederland. Het Almeerse gezin heeft alle procedures doorlopen om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning.

Actie

Zondag werd een actie georganiseerd en liepen deelnemers om het uur een ronde om Detentiecentrum Zeist in Soesterberg. In dat detentiecentrum zat het gezin tot vandaag. Volgens Amal Abbass van Stichting Inspiratie Inc. gaat het om een schrijnend geval. De stichting laat weten dat de vader maatschappelijk actief was als vrijwilliger en een goede baan aangeboden heeft gekregen in een hotel.

Stichting Inspiratie Inc. en Stichting De Goede Zaak protesteren tegen de uitzetting. Zij hebben ook een petitie gestart die meer dan 4.800 handtekeningen opleverde.

De wake werd georganiseerd en ondersteund door de PopUpKerk en de Raad van Kerken.

Foto: Stichting De Goede Zaak, Anahit (12) en Arsen (8).

 

Comments are closed.