Boek O’Hanlon vanaf september in de winkels

Het boek van schrijver Redmond O’Hanlon ligt naar verwachting vanaf medio september in de winkels. De schrijver is gastschrijver in Almere en schrijft over de stad.

Online

Volgens Omroep Flevoland komt het boek op 17 september uit. De omroep baseert dat op de verschijningsdatum die zichtbaar is op de onlinewinkel bol.com. Het boek met de titel ‘De groene stad’ is alvast te reserveren.

Samenvatting

Op bol.com is ook al een samenvatting te lezen: ”Van Congo naar Almere – op het oog is het een onwaarschijnlijke stap, maar wie de geest van een ontdekkingsreiziger heeft, weet overal iets interessants te vinden. Vanaf zijn balkon, met uitzicht op een continu verrassende natuur, vertelt Redmond O’Hanlon in ‘De groene stad’ vol verwondering en met zijn bekende Engelse gevoel voor humor over wat hij tijdens een tweejarig verblijf in Almere heeft ontdekt”.

Lelijkste stad

In januari liet de schrijver nog weten dat ‘Almere by far de lelijkste stad van de wereld is’. Die uitspraak deed hij in het maandblad Quote. “Ik vind dit pandje eigenlijk nog best mooi, maar goed, ik kom rechtstreeks uit het centrum van Almere. Dan is alles mooi. Ik heb toch veel van de wereld gezien, maar Almere is by far de lelijkste stad ooit gebouwd. En dan die kudde kunstolifanten langs de A6. Is daar nooit een minister voor ontslagen?”, aldus O’Hanlon.

Gastschrijver

O’Hanlon is op uitnodiging van de gemeente gastschrijver in Almere. De gemeente vroeg eerder aan andere schrijvers om een verhaal over de stad te maken. Er zijn al twee boeken in de reeks uitgebracht: ‘Iets meer dan een seizoen’ geschreven door Stephan Sanders en ‘Weerwater’ door Renate Dorrestein (beluister de podcast). O’Hanlon is de derde gastschrijver in de reeks.