Enkele leerlingen van basisschool Universum in Nobelhorst moeten straks langer reizen voordat zij aan hun schooldag kunnen beginnen. De basisschool komt ruimte tekort. Wethouder Aldrik Dijkstra (CU) ziet geen andere mogelijkheid dan de kinderen elke dag met een busje naar een noodgebouw te brengen.

Ouders

Tijdens de Politieke Markt hebben de ouders van de kinderen teleurgesteld en boos gereageerd. De ouders zijn vooral boos dat zij nu extra belast worden. De kinderen moeten namelijk eerder naar school worden gebracht.

Oplossing

De wethouder is nog op zoek naar een andere oplossing. Volgens wethouder Dijkstra is een oplossing voor komend schooljaar nog niet voor handen.

Voormalig wethouder Peeters had aan de ouders beloofd dat de kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen. Die belofte kan de nieuwe wethouder voorlopig niet nakomen.

Comments are closed.