De rode loper ging woensdagavond 11 juli uit bij het Almeerse stadhuis. Wethouder Maaike Veeningen en vertegenwoordigers van de bedrijven Leff Design, Yanmar Europe en TYC Europe reikten het startdiploma uit aan vijftig leerlingen van het praktijkonderwijs. In de Burgerzaal van het stadhuis feliciteerden ook familie, vrienden en begeleiders de jongeren met hun behaalde presentaties.

Baan

De leerlingen die het startdiploma hebben ontvangen, sluiten hun schoolperiode af en zijn klaar voor de arbeidsmarkt. Een groot deel heeft intussen al een baan gevonden. Zij zijn bijvoorbeeld aan de slag als vorkheftruckchauffeur, orderpicker, winkel- of keukenassistent of schoonmaker in de groothuishouding. Vanuit het praktijkonderwijs is er begeleiding op de werkvloer. En de leerlingen die nog niet aan het werk zijn, krijgen begeleiding bij het vinden van een baan.

Foto

Studio Vrijstaand / Wethouder Veeningen reikte in Almere aan leerlingen van het praktijkonderwijs hun startdiploma uit.

Comments are closed.