58

PVV Almere wil ”onderbroekenlol” uit stadsbeeld verbannen

De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld over het nieuwe kunstwerk tegenover het Flevoziekenhuis. Sinds woensdag hangt daar een grote groene onderbroek. Het gaat om een kunstwerk van Caroline Grootenboer. Zij kreeg de opdracht om een kunstwerk te ontwerpen voor Almere. Het kunstwerk draagt de naam ‘Windenergie’.

Vragen

De PVV Almere wil onder andere weten of het juist is dat de coöperatie De Groene Reus opdrachtgever is voor dit ”wanstaltige kunstwerk”. Ook vraagt de partij naar het gebruikte subsidiegeld: ”Is het naar uw opvatting de bedoeling dat subsidiegeld wordt gebruikt voor deze stadsvervuiling?”, zo schrijft de partij. De PVV wil weten of de raad bereid is ‘deze onderbroekenlol onmiddellijk uit ons stadsbeeld te verbannen’.

Duurzaam

Kunstenares Caroline Grootenboer heeft het kunstwerk gemaakt met duurzame materialen. Het verwijst naar slimme energiebesparing. Het kunstwerk maakt een reis door de stad. Binnenkort verhuist het naar nieuwe locaties. Welke locaties dat worden blijft nog geheim.

Dit vind je misschien ook interessant