57

Politie-overzicht 10 juli 2018

In dit overzicht lees je het laatste nieuws over de vermissing van de 16-jarige Saphira, een inval in de Eilandenbuurt, de overval op een elektronicazaak en de steekpartij bij het Pirellipad.

Vermist

De 16-jarige Saphira wordt nog steeds vermist. Sinds afgelopen woensdag is de politie op zoek naar haar. Saphira is geboren op 17 september 2001. Zij is 1.70 meter lang en heeft zilver lang haar. Het is mogelijk dat ze haar haren heeft geverfd.

Als u meer informatie heeft over deze vermissingszaak, dan kunt u contact opnemen met de politie via: 0900 8844 of 0800 6070.

Inval Eilandenbuurt

De politie heeft afgelopen nacht een inval gedaan in een woning in de Eilandenbuurt. Volgens de politie zou er sprake zijn geweest van een relationeel conflict waarbij mogelijk een slagwapen betrokken was. Een woordvoerder van de politie laat weten dat meer details niet bekend gemaakt kunnen worden vanwege ‘de herleidbaarheid’.

De PVV wil donderdag meer weten over de inval. Tijdens de politieke markt willen zij bijgepraat worden door de burgemeester.


Almeerder opgepakt

Bij een andere inval is een 19-jarige Almeerder opgepakt. De Almeerder werd vanochtend gearresteerd. Hij zou betrokken zijn geweest bij een overval in Uitgeest in november vorig jaar.  Er werd toen een elektronicazaak overvallen. Vorige week waren in Opsporing Verzocht beelden te zien van de overval.

Steekpartij Pirellipad

Een medeverdachte die betrokken was bij de steekpartij van de 15-jarige Shaqil is vrijgesproken. Volgens de rechter had de medeverdachte niet het mes bij zich waarmee Shaqil is gestoken. Hij wist niet dat de hoofdverdachte een mes bij zich droeg.

Vorig jaar werd de 15-jarige Shaqil neergestoken. Dat gebeurde op 12 december aan het Pirellipad bij sportpark Fanny Blankers-Koen. De steekpartij vond plaats na ruzie op straat.
De hoofdverdachte heeft eerder al bekend. Justitie eiste tegen hem een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

Dit vind je misschien ook interessant