Locoburgemeester Jaap Lodders heeft vandaag de Erepenning uitgereikt aan Almeerder Tine van Oostveen-van Breukelen. Dat gebeurde in lunchroom Tante Truus in Almere Stad waar Van Oostveen één van haar vele vrijwillige activiteiten vervult. Van Oostveen is haar hele leven al actief als vrijwilliger bij clubs, verenigingen, op scholen en in de mantelzorg. Zij ontving de Erepenning voor haar belangeloze inzet voor de Almeerse samenleving.

Bestuur

Sinds 2008 is mevrouw Van Oostveen-Van Breukelen intensief betrokken bij de Stichting ABRI (Almeerse Belangengroep voor Recreatie en Integratie verstandelijk gehandicapten). Zij bekleedt daar momenteel de bestuursfunctie van secretaris. Zij had een grote rol bij het 25-jarig bestaan van de organisatie in 2013. Daarnaast is mevrouw bestuurslid bij de Almeerse Bridge Sociëteit (secretaris) en bij de Almeerse filmclub Filmere (vicevoorzitter). Bovendien deed zij vrijwilligerswerk op de Almeerse school ‘Het Drieluik’.

Ambassadeur

”Van Oostveen heeft laten zien een ware ambassadeur voor de stad te zijn”, aldus de gemeente. ”Toen zij in 2010 samen met haar echtgenoot haar eigen huis in Almere Poort liet bouwen, zetten zij regelmatig hun deur open voor rondgangen die door de gemeente werden georganiseerd om nieuwe bewoners of organisaties een indruk te geven van de nieuwe wijk.” In een later stadium is door het initiatief en de uitvoering van Van Oostveen de Vlindertuin in Poort tot stand gekomen – een openbare tuin met onder meer vlinderstruiken, die de onderlinge verbinding tussen buurtbewoners bevordert.

Comments are closed.