55

Dagoverzicht 6 juli 2018: Buspassagier ernstig gewond en opnieuw schietincident

Dit gebeurde er vandaag, 6 juli 2018, in Almere.

Buspassagier ernstig gewond

Een buspassagier is ernstig gewond geraakt toen de bus waarin zij stond een noodstop maakte. De chauffeur maakte een noodstop bij het Wim Kanplein omdat twee meisjes op een fiets onverwachts overstaken. Een 61-jarige vrouw kwam met haar hoofd terecht op het dashboard. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.

Schietpartij in Randstad

Donderdagavond heeft er opnieuw een schietpartij plaatsgevonden. Dit keer op bedrijventerrein Randstad. Een 30-jarige man raakte gewond bij de schietpartij. De politie is op zoek naar getuigen. Een zoekactie in de omgeving en via Burgernet heeft tot nu toe nog niks opgeleverd.
Eerder waren er ook al schietincidenten op andere bedrijventerreinen. Zo werd er op 27 mei geschoten op de Veluwsekant en op 23 juni was er een schietincident bij Markerkant.

Kattencafé opent bijna de deuren

Het Kattencafé opent op 14 juli haar deuren. Het café is gevestigd aan de Brouwerstraat. In het café wonen negen katten die afkomstig zijn uit het asiel. Via een crowdfundingactie werd er eerder voldoende geld opgehaald om het café te kunnen starten.

Dit vind je misschien ook interessant