53

Politieke Markt 5 juli 2018

Vandaag wordt er een Politieke Markt gehouden op het stadhuis van Almere. De gemeenteraad komt vanaf 19.00 uur bijeen en spreekt over diverse onderwerpen. De bijeenkomst is publieke toegankelijk en is te bekijken via de livestream.

Opvang asielzoekers

Het CDA en de PVV stellen schriftelijke vragen over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers in Oosterwold. ”De uitgeprocedeerde gezinnen verkeren op dit moment onnodig in een verdrietige situatie. De gezinnen leven in kleine tenten en caravans; een verre van ideale situatie, zeker in de winterperiode”, aldus het CDA. Het onderwerp wordt besproken in Zaal Buiten.

Petities

Er worden diverse petities aangeboden aan de raad. Eén van de petities gaat over het groenonderhoud in Almere. Ook is er een petitie over het bestemmingsplan van Almere Poort Buitendijks en tijdelijke huisvesting in Nobelhorst voor twee scholen en een kinderopvang.

Floriade

Zoals bijna iedere week wordt er ook nu weer gesproken over de Floriade. Het gaat vanavond over het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater. Het onderwerp wordt behandeld in Zaal Stad.

Straatintimidatie

De PVV en het CDA willen maatregelen tegen straatintimidatie. Over het onderwerp wordt gesproken in Zaal Haven. Eerder werd het college opgeroepen om onderzoek te doen naar ervaringen van vrouwen tussen de 18 en 45 jaar binnen Almere over straatintimidatie.

Andere onderwerpen

Uiteraard wordt er over meer onderwerpen gesproken. Zo gaat het onder andere over de rapportage Dierenwelzijnsbeleid, het kraanwater, het invoeren van de Ja/Ja-sticker en een agendavoorstel van de PVV over de thuiszorg.

Dit vind je misschien ook interessant