53

Dagoverzicht 5 juli 2018: Van zwemmers tot recordpoging

Wat gebeurde er vandaag, donderdag 5 juli 2018, in jouw buurt of wijk? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Stadsbos geopend

Almere heeft er een nieuw Stadsbos bij. Stichting Het Flevo-landschap heeft het Almeerse Pampushout feestelijk geopend. Het bos ligt tussen de Oostvaardersdijk, het Van Wagtendonkpad, de Brikweg en akkers.

Recordpoging

Gladys Kamphuisen won met haar plan om een recordpoging picknicken te houden op het Almeerderstrand. Zij won van drie medepitchers. De pitchwedstrijd werd woensdag gehouden bij strandrestaurant Poortdok. Gladys Kamphuisen krijgt 1000 euro om het plan te realiseren.

Zoekactie

Een jonge zwemmer zag woensdagavond iets verdachts in het water bij het Zwemstrandje in Almere Haven. Na de melding van de zwemmer besloot de politie met duikers het gebied te doorzoeken. De zoektocht duurde tot 22 uur. Er werd uiteindelijk niks aangetroffen.

 

Dit vind je misschien ook interessant