54

Wat gebeurt er bij jou in de buurt? – 4 juli

Wat is het nieuws bij jou in de buurt? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Iraanse aanslagpleger

De Nederlandse Staat was niet op de hoogte van het feit dat een veroordeelde Iraanse aanslagpleger in Almere woonde tot aan zijn liquidatie in 2015. Dat zegt staatssecretaris Mark Harbers. Onlangs onthulde Het Parool dat de Almeerder in werkelijkheid de Iraanse aanslagpleger Mohammad Reza Kolahi Samadi zou zijn. Op 15 december 2015 werd hij geliquideerd. Hij zou verantwoordelijk zijn geweest voor de ‘grootste aanslag in de politieke geschiedenis van Iran’.

10 jaar gevangenis voor poging moord

Tegen een vrouw uit Almere heeft het Openbaar Ministerie 10 jaar cel geëist. Zij zou van plan zijn geweest haar man te vermoorden toen zij erachter kwam dat hij vreemdging. Met benzine wilde ze brandstichten in het huis van de man. Ze verwijderde brandmelders en een deurklink. De man liep uiteindelijk brandwonden op en blijvende littekens.

Rechtszaak terreurverdachte uitgesteld

De rechtszaak van de Almeerse terreurverdachte Jeroen van D. (28) is opnieuw uitgesteld. Volgens het Openbaar Ministerie moet er meer onderzoek worden gedaan in de systemen van de politie. Jeroen van D. zou IS-strijder zijn geweest. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van terroristische aanslagen en voorbereiding van terroristische misdrijven in Syrië en Irak. Het is onduidelijk wanneer de rechtszaak zal plaatsvinden. Naar verwachting zal dat in november zijn.

Dit vind je misschien ook interessant