Eigenaren van Samsungtelefoons moeten goed opletten. De telefoons gaan soms hun eigen gang. Diverse bezitters van onder andere de Galaxy S9, Galaxy S9+ en de Note 8 maken melding van automatisch verzonden berichten zonder dat de bezitters het doorhadden. Samsung zegt op de hoogte te zijn van het probleem, maar weet nog geen oplossing.

Geen toestemming

De gebruikers van de telefoons hadden geen toestemming gegeven voor het verzenden van hun foto’s. Kennissen van de gebruikers ontvingen de foto’s. Pas na reactie van kennissen op de foto’s wisten de gebruikers wat er aan de hand was.

Systeem

Het is onduidelijk waardoor de problemen zich voordoen. Volgens Reddit-gebruikers kan het te maken hebben met de nieuwe Rich Communication Services technologie. Hiermee kunnen eigenaren van een Android-telefoon onderling berichten sturen zonder dat dit de bundel aantast.

Tijdelijke oplossing

Er is een tijdelijke oplossing om de foto’s beter te beschermen. Dit kan door de instellingen een beetje aan te passen. Door via instellingen naar ‘apps’ te gaan en vervolgens op de Samsung Berichten-app te klikken, is het mogelijk de app de toegang tot foto’s te ontzeggen.

Comments are closed.