Herdenkingssteen voor Almeerder Allard Veldhuis

Op 5 juli wordt er een herdenkingssteen onthuld voor de overleden Almeerder Allard Veldhuis. De herdenkingssteen komt te staan in Almere Haven

Wethouder

Wethouder Jaap Lodders onthult donderdagmiddag een gedenksteen met onder andere de beeltenis van Veldhuis. De steen komt te liggen bij de Sluiskade in Almere Haven, de plek waar Veldhuis vele keren Sint Nicolaas binnenhaalde (bij de Pannekoekenboot en Almeerse botter).

Allard Veldhuis

De steen wordt geplaatst vanwege zijn inzet voor de stad en haar inwoners. Veldhuis was de eerste opbouwwerker in Almere, aanjager van de Triatlon, organisator van de Sint Nicolaastochten, vormgever van Jeugdland, medeorganisator van het Bevrijdingsfestival en lid van de gemeenteraad. Vrienden van Veldhuis hebben het initiatief voor de gedenksteen genomen.

Allard Veldhuis overleed in 2017 op 71 jarige leeftijd.

Foto: 3athlon