Wat vinden Almeerse 55+’ers écht belangrijk? Op die vraag probeert de gemeente Almere antwoord te krijgen. In de maanden juni en juli onderzoekt Monitor Seniorvriendelijke Gemeenten in opdracht van de gemeente wat 55+’ers belangrijk vinden. Alle inwoners van Almere van 55 jaar en ouder kunnen aan het onderzoek deelnemen.

Thema’s

Deelnemende 55-plussers krijgen te maken met vragen die betrekking hebben op het (senioren)beleid van de gemeente. De vragen gaan over (beleids)thema’s als huisvesting, mobiliteit, voorzieningen, gezondheid, beweging, sociale participatie en de wijze waarop de gemeente met ouderen communiceert. De resultaten van de monitor worden vastgelegd in een rapportage, inclusief conclusies en aanbevelingen.

Bijna half Nederland 50+

In 2020 zijn maar liefst 7,2 miljoen Nederlanders 50 jaar of ouder. Volgens de rijksoverheid is sprake van een demografische transitie die grote invloed heeft op (de inrichting van) de samenleving.

Website

Inwoners van Almere van 55 jaar en ouder kunnen op eigen initiatief aan de monitor deelnemen via de website van de gemeente: www.almere.nl/onderzoek.

 

Comments are closed.