58

Dagoverzicht 2 juli 2018: Van motorboot tot onderzoek

Wat gebeurde er vandaag, maandag 2 juli 2018, in Almere? Bekijk hieronder het dagoverzicht met lokaal nieuws bij jou uit de buurt.

Motorboot slaat op hol

Op het Weerwater is vanmorgen een motorboot op hol geslagen. Daarbij viel iemand in het water. Terwijl de boot rondtolde met een ronkende buitenboordmotor zwom de man naar de kant. Uiteindelijk werd hij door andere mensen uit het water gehaald.

Onderzoek prostaatkanker

Welke invloed heeft voeding op de behandeling van prostaatkanker? Onderzoek van het platform Patiënt en Voeding moet daar antwoord op geven. Het platform wil samen met het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam een pilot starten met voeding en prostaatkanker. Mannen die de diagnose prostaatkanker hebben gekregen, kunnen deelnemen aan het onderzoek.
Volgens de initiatiefnemers toonde de gemeente Almere interesse en kan dankzij de gemeente gestart worden met een bescheiden studie. Er wordt onder andere gekeken naar de effecten op de waarden van zogeheten carotenoïden in het bloed. Mensen die deel willen nemen aan het onderzoek kunnen mailen naar Gaston Remmers.

Vrije School in 2019 naar Almere

ASG en Het Baken hebben de intentie uitgesproken om Voortgezet Vrijeschool Onderwijs in Almere vanaf schooljaar 2019/2020 tot de keuzemogelijkheden te laten behoren voor leerlingen en ouders in Almere. In een eerste reactie op de werkgroep laten de besturen weten het voornemen te hebben om in gezamenlijkheid te koersen op een realisatie van Voortgezet Vrijeschool Onderwijs in Almere.

Volgens de schoolbesturen gaat daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling. ”Een ouderinitiatief vanuit de vrijeschool in Almere is al ruim vijf jaar bezig om voortgezet vrijschoolonderwijs in Almere te realiseren”, aldus de scholengroepen.

Geen staking

Gevangenispersoneel van de gevangenis in Almere mag niet staken. Dat heeft minister Sander Dekker van Justitie en Veiligheid bepaald. Het kabinet wil de gevangenis sluiten. De 250 personeelsleden krijgen een baan bij een andere gevangenis. Mitchell Hoogeman, voorzitter van de ondernemingsraad van PI Almere, zegt dat niet iedereen die mogelijkheid krijgt. Voor personeel met gespecialiseerde functies blijkt het in de praktijk ingewikkeld te zijn om te verhuizen naar een andere locatie.

Dit vind je misschien ook interessant