De oppositie in de Almeerse gemeenteraad heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Volgens de oppositie zijn de partijen niet duidelijk geweest over het vertrek van wethouder Tjeerd Herrema (PvdA).

Klacht

Eerder diende de krant Almere Deze Week een klacht in tegen Herrema. Volgens de krant zou Herrema naar een journaliste seksueel getinte berichten hebben gestuurd. Uiteindelijk volgde er een onderzoek. De Ombudsman heeft de klacht van de krant ongegrond verklaard. Toch moest de wethouder vertrekken.

Aangifte tegen krant

De oud-wethouder wil aangifte doen tegen de krant van smaad en laster. Herrema gaat daarvoor volgende week naar de politie. Ook stapt de oud-wethouder naar de Raad voor de Journalistiek.

Foto: Adrienne Norman / Wethouder Herrema tekent met marktpartijen voor nieuwe woningen (7 juni)

Comments are closed.