51

Ana Rocha wint bij Dutch Design Award

Het houten huisje van slechts 50 vierkant meter in Almere Poort is winnaar geworden bij de Dutch Design Award. Het is een ontwerp van Ana Rocha. Het ontwerp draagt ook wel de naam Slim Fit.

Jury

De jury van de DDA selecteerde ontwerpers die zich niet laten ‘tegenhouden door heersende conventies, structuren, systemen of (denk)patronen’. Het ontwerp van Rocha is een interessant antwoord op de woonwens om in de stad met minder spullen klein te wonen. ”Steden bieden nog steeds volop ruimte om te verdichten. Het huisje kan vrijstaand maar ook geschakeld gebouwd worden en is direct flexibel inpasbaar”, aldus Rocha. De jury was hiervan onder de indruk.

Snel gebouwd

”Wat opvalt is dat Slim Fit opmerkelijk snel is gebouwd’, zegt Jacqueline Tellinga. Zij is programmamanager van de BouwEXPO. ”Vlak voor de bouwvak, vorig jaar, is de bouwvergunning afgegeven. In januari was de woning al opgeleverd”. Volgens Tellinga is het een feest voor de stad om dit parmantige huisje bij het Homeruspark in Almere Poort te hebben staan. ”Slim Fit bewijst dat er compact en tegelijkertijd ook persoonlijk gewoond kan worden. Ook in een hoge dichtheid, dus meerdere Slim Fits op een invullocatie. In deze microwoningen zal je nooit een nummer op de galerij zijn”, aldus Jacqueline Tellinga.

Jaarlijks

De Dutch Design Award (DDA) is een prestigieuze prijsuitreiking die jaarlijks het beste op het gebied van Dutch design beloont. Ana Rocha viel met haar microwoning Slim Fit in de prijzen in de DDA categorie Habitat.

Foto: Adriënne Norman

Dit vind je misschien ook interessant