58

Opnieuw staking busvervoer AllGo

Opnieuw wordt er vandaag gestaakt in het Almeerse busvervoer. Net als gisteren rijden de bussen een aangepaste dienstregeling op de M1 en M2. Dat duurt tot circa 23.30 uur. De overige lijnen van allGo en R-net in Almere rijden niet. ”Houd rekening met langere wachttijden en minder bussen dan je van ons gewend bent”, aldus AllGo.

Staking

”Gisteren staakte landelijk 85 procent van de chauffeurs”, meldt de FNV. De vakbond heeft een staking voor ‘onbepaalde tijd’ aangekondigd en staakt tot in ieder geval zondag. Vakbond CNV geeft aan tot en met vrijdag te staken en kijkt later of er nieuwe acties nodig zijn.

Beter CAO

De chauffeurs staken voor een beter COA. Ook willen zij verbetering van de werktijden. ”De werkdruk in het streekvervoer is extreem hoog. ”Zo hoog zelfs dat buschauffeurs geen tijd hebben om naar het toilet te gaan tijdens hun werk”, aldus vakbond FNV op hun website. De vakbond geeft aan dat publieksvriendelijke acties geen nut hebben: ”Bij een eerdere staking hebben we mensen gratis vervoer geboden. Hierop hebben werkgevers chauffeurs gekort op hun salaris”.

Dit vind je misschien ook interessant