84

Dagoverzicht 28 juni 2018: Van groenonderhoud tot parkeerchaos

Wat gebeurde er vandaag, donderdag 28 juni 2018, in Almere? Bekijk hieronder het dagoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Groenonderhoud onder de maat

Bewoners in de Danswijk en Filmwijk klagen al weken dat het groenonderhoud onder de maat is. Volgens de bewoners doet de gemeente te weinig aan het onderhoud van de wijk. ”Afgelopen week ben ik zelf maar het gras gaan knippen. Het wordt amper bijgehouden. Overal groeit het gras meters hoog en het onkruid komt tussen de tegels vandaan”, zegt één van de bewoners in de Filmwijk.

Ook bewoners in de Danswijk klagen. Enkele bewoners hebben al vaker melding gemaakt van het achterstallig groenonderhoud. Volgens bewoners wordt er teveel bezuinigd door de gemeente. ”Je ziet amper nog medewerkers van het groenonderhoud schoffelen”. In de Danswijk zijn bewoners een petitie gestart.

Parkeeroverlast moskee

Het bestuur van de Abou Bakr Assadik moskee wil binnenkort in gesprek met buurtbewoners over de parkeeroverlast in de wijk. De bewoners in de Staatsliedenwijk zijn boos over de chaos die parkerende bezoekers veroorzaken. Hassan Fadili, woordvoerder van de moskee, begrijpt de ophef. Volgens de woordvoerder was er vooral overlast tijdens het Suikerfeest. ”Tegen bezoekers van de moskee wordt altijd gezegd dat zij in de vakken moeten parkeren”, aldus Fadili. Buurtbewoners denken dat er door het bestuur van de moskee onvoldoende wordt geluisterd naar de klachten.

Dit vind je misschien ook interessant