”Keer op keer worden de moestuintjes vernield. Het moet eens ophouden. We zijn de vernielingen beu”, zegt Cora Spaans van VINDplaats Zenit vlakbij de Oostvaardersbuurt. “Dagelijks wordt er van alles in de tuintjes uit de grond gerukt. Het hek wordt iedere keer vernield”.

Scholieren

Cora Spaans vermoedt dat scholieren de schade aanrichten. Bij moestuinders is er volgens haar veel onbegrip voor de vernieling: ”We begrijpen niet waarom alles keer op keer vernield wordt”.

Betrapt

Onlangs werden twee jongens betrapt die met hun step tegen een pomp sloegen. ”De jongens trokken zich er niks van aan toen ze daarop werden aangesproken”. Spaans hoopt dat buurtbewoners meer toezicht willen houden en gelijk de politie alarmeren als er sprake is van wangedrag.

Foto: Websiteheader VINDplaats Zenit

Comments are closed.