56

Tijgermug op bedrijventerrein De Vaart

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Aziatische tijgermug aangetroffen op bedrijventerrein De Vaart in Almere Buiten. De NVWA start deze week uit voorzorg met de bestrijding van de mug.

Maatregelen

De bestrijding is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat de Aziatische tijgermug zich vestigen in Nederland. Eitjes van de tijgermug kunnen overleven tijdens internationale transporten en worden zo verplaatst tussen landen. De kans dat tijgermuggen in Nederland tropische ziekten overdragen, is te verwaarlozen. Deze ziekten komen volgens het RIVM in Nederland vrijwel niet voor. Alleen muggen die besmet zijn – door eerst een ziek persoon te steken, kunnen ziekten aan andere mensen overbrengen.

Dit vind je misschien ook interessant